Nyheter

01/09/15

Sikrer 100 prosent oppetid med moderne IKT-systemer

uniadmin

Investeringen i IKT-løsninger fra Transportnett og Hogia Unitech Systems har effektivisert og forenklet hverdagen for Bring Warehousing på Oslo havn.

– Vi har lagt ned tid og penger i systemene som nå gir stordriftsfordeler. Uten disse verktøyene hadde vi ikke klart å møte den tøffe konkurransen markedet utsettes for daglig, sier bookingansvarlig Svenn Erik Vestvold og produksjonssjef Roar Mork.

– Frem til i dag har samarbeidet med Transportnett og Hogia Unitech Systems fungert meget tilfredsstillende, sier bookingansvarlig Svenn Erik Vestvold og produksjonssjef Roar Mork hos Bring Warehousing på Oslo havn.

Bring Warehousing er spesialist på transport av containere, og har avdelinger i Oslo og Trondheim. Kundene er speditører, handelsbedrifter og linjeagenter. Selskapet omsetter årlig for ca. 100 millioner kroner.
– Vi er i dag markedsleder på transport av containere som losses på Oslo havn, ett marked som preges av prispress. Vi er svært fornøyd med at kundene foretrekker oss på grunn av høy kvalitet og god service, sier Vestvold og Mork. De legger til at nedslagsfeltet for virksomheten er Oslo og Østlandsområdet.
– Majoriteten av varedistribusjonen er importvarer fra Kina og Europa.

Godt samarbeid
Bring Warehousing har benyttet Unitrans fra Hogia Unitech Systems AS siden 2007 og Trans:Log fra Transportnett siden 2011.
– Frem til i dag har samarbeidet med IKT-leverandørene fungert meget tilfredsstillende, sier Vestvold og Mork. De kan fortelle at systemstøtte i Trans:Log omfatter pda’er, app’er, edi og GPS-posisjonering.
– Når vi planlegger og utfører transportoppdrag er disse funksjonene avgjørende for å oppnå 100 prosent oppetid med kundene. Med GPS har vi f.eks. full oversikt over hvor forsendelsene til enhver tid befinner seg.

Elektronisk forretningsprosess
Når en oversjøisk container kommer til Oslo havn, får Bring Warehousing elektroniske dokumenter fra kunden, som mottar en pinkode i retur. Bring benytter Unitrans til å videreformidle transportmeldinger til Transportnett. Når containeren er ordreregistrert, sendes informasjonen til sjåførens håndholdte terminal om at containeren med containernummer og pinkode er klar for avhenting på havna. Første status settes når han drar fra havneområdet som blir innlogget i systemet til Bring. Neste status er når varen kommer til kunden og tredje når kunden signerer for mottatt vare på sjåførens håndholdte terminal.
– Dermed kan Bring Warehousing fakturere kunden omgående. Fjerde status er når den tomme containeren leveres tilbake på havna. Vi utfører forretningsprosessen elektronisk og støtter den praktiske fremføringen fra A til B, forteller adm. direktør Jan Ole Hansen i Transportnett.

Likt skjermbilde
Trans:Log er skreddersydd for Bring Warehousings behov.
– En viktig forutsetning for å ta i bruk løsningen var at våre sjåfører kunne se det samme skjermbildet som våre serviceoperatører. Vi er spesialister på håndtering av containere og vår forretningsdrift er forskjellig fra transportører som kun holder på med pakkehåndtering. Vi må forholde oss til containertype, container-ID, forseglingsnummer, skaderapporter m.m., sier Vestvold og Mork. De kan fortelle at investeringen i Trans:Log var tilbakebetalt i løpet av 1 ½ år.
– Vi har vokst kraftig uten å ansette flere medarbeidere og har en helt annen kontroll over arbeidsdagen. Flere av våre administrative rutiner er redusert. Løsningen gir oss et konkurransefortrinn fordi vi selger en unik løsning til våre kunder.

 Spesialtilpasset transport
– Vi har levert Unitrans Systems som er spesialtilpasset containertransport på Oslo havn. Systemet håndterer ordremottak, transportplanlegging, fakturering, avregning av egne sjåfører og innleide biler. I tillegg omfatter systemet bilregnskap og dokumentbehandling. Dette er et sentralt system i transportvirksomheten, som er integrert mot selskapets forretningssystem og Transportnett på flere nivåer. Det ene går på bilkommunikasjon og det andre på ordreimport, sier daglig leder i Hogia Unitech System AS, Henrik A. Dyrby.
– For Bring Warehousing medfører dette mindre papirarbeid. Alt skjer elektronisk mellom kontor, bil og kunder.

 

– Vi utfører forretningsprosessen elektronisk og støtter den praktiske fremføringen fra A til B, forteller adm. direktør Jan Ole Hansen i Transportnett.

 

 

 

– Vi har levert Unitrans Systems som er spesialtilpasset containertransport på Oslo havn, sier daglig leder i Hogia Unitech System AS, Henrik A. Dyrby.

 


Mindre papirhåndtering
IKT-systemene fra Transportnett og Hogia Unitrans har redusert behovet for manuell papirhåndtering. Ute hos våre kunder er vi papirløse, sier Vestvold og Mork. De legger til at selskapet daglig håndterer mellom 100 – 150 containertransporter.
– For å holde styr på alle forsendelsene, er vi avhengig av et sømløst system som forenkler kommunikasjonen med våre kunder.

Kundeweb
Vestvold og Mork bekrefter at de tidligere brukte mye tid på telefoniske henvendelser fra kunder om alt fra ordrer, fakturaer, skaderapporter.
– Det var tidkrevende å gå inn i dokumentene å leite frem riktig informasjon. Nå ligger alt lagret i kundeweb’en fra Hogia der all opplysning er tilgjengelig. Her får de informasjon om hvor godset befinner seg geografisk, når kunden signerer for mottatt vare og når containeren kommer tom tilbake på havna. Elektronisk overføring skjer i løpet av sekunder og gir både kunde og oss full oversikt over alle hendelser, understreker de.

Økt stabilitet
Om kort tid tar Bring Warehousing i bruk app’er fra Transportnett, som vil øke stabiliteten. PDA’ene som benytter operativsystemet til Microsoft er moden for utskiftning.
– App’ene vil øke stabiliteten samtidig som de er raskere å betjene. Her kan sjåføren linke bilder mot ordren. Oppstår det f.eks. en skade på en henger eller en container, legges bildene som vedlegg i dokumentet. Informasjonen er tilgjengelig på kundens hjemmeside, avslutter Vestvold og Mork.
12/03/15
uniadmin

Hogia Unitech Systems har internkurs torsdag 3.desember kl.10.00-15.00. []

01/23/15
uniadmin

– Logistikksystemet Unicon fra Hogia Unitech Systems AS (HTS) har forenklet hverdagen for vårt
ordrekontor, økonomiavdeling og våre sjåfører, sier daglig leder Jan Gunnar Karlsen i Reno-Vest Bedrift AS. []

01/09/15
uniadmin

I Tide Bud og Transport AS i Tønsberg styrker sin markedsposisjon på Østlandsområdet. Selskapet øker omsetningen fra 2013 til 2014 med over 100 prosent. – Veksten skyldes primært innføringen av logistikksystemet UniTrans med KundeWeb og App fra Hogia Unitech Systems AS, og at vi til enhver tid er synlige og aktive ute i markedet, sier assisterende daglig leder Frode Karlsen. []

01/09/15
uniadmin

Investeringen i IKT-løsninger fra Transportnett og Hogia Unitech Systems har effektivisert og forenklet hverdagen for Bring Warehousing på Oslo havn.

– Vi har lagt ned tid og penger i systemene som nå gir stordriftsfordeler. Uten disse verktøyene hadde vi ikke klart å møte den tøffe konkurransen markedet utsettes for daglig, sier bookingansvarlig Svenn Erik Vestvold og produksjonssjef Roar Mork. []

06/13/14
uniadmin

The Canadian ferry operator Marine Atlantic Inc has invested in Hogia’s solution for port and terminal operations – HT Complete. 
[]

05/22/14
uniadmin

Hogia fortsätter att expandera utomlands och levererar nu för första gången ett system för passagerarinformation till ett färjerederi i Storbritannien. []

05/12/14
uniadmin

Møre og Romsdal fylkeskommune har gett Hogia Public Transport Systems i uppdrag att förse färjekajer med elektroniska tavlor för realtidsinformation. Hogia fortsätter därmed att expandera i Norge. []

03/04/14
uniadmin

Färjebolaget Bintan Resort Ferries i Singapore har valt Hogias bokningssystem Bookit. Hogia Ferry Systems får därmed sin första kund i Asien. []

05/03/13
uniadmin

                                   

[]

04/26/13
uniadmin

Et enkelt verktøy for å ordrekommunikasjon med dine sjåfører i sanntid. Nå også med
signaturfelt og fotodokumentasjon.

[]

04/23/13
uniadmin

Transportföretaget Josef Lindberg i Sandarne AB har under våren börjat använda Hogias molnlösning för orderhantering på webben.

[]

04/11/13
uniadmin

Hogia-gruppen startar ny verksamhet i Norge. Det nya bolaget kommer att leverera kompletta IT-lösningar för transportbranschen. []

04/09/13
uniadmin

Hogia Transport Management Systems AB har fått sin första kund i Danmark inom transportplaneringssystem. Därmed går startskottet för bolagets internationella försäljning av programvaror i den nya G4-produktserien. []

03/20/13
uniadmin

Scandinavian Motortransport har valt Hogia Transport Management Systems som leverantör av nytt affärssystem. Systemet består i grunden av Hogias standardprodukter inom ekonomi och transportplanering. []

03/08/13
uniadmin

Hogia lanserar nästa generations Logistikwebb. Hogia Terminal Service Desk är anpassad för såväl datorer som plattor och ger enklare logistikplanering, effektivare transporter och en bättre informationsöversikt. Det har aldrig varit smidigare för rederier, åkerier och speditörer att följa godsets väg.  []

03/05/13
uniadmin

Förra året presenterade Hogia ett positivt resultat för 22:a året i rad och ökade samtidigt sin personalstyrka med 25 personer. Därmed stärker Hogia sin position som ett av de fem största företagen i Bohuslän. Hogia räknar också med att fortsätta växa i samma takt de närmaste åren. []

02/04/13
uniadmin

Hogia har framgångsrikt levererat och driftsatt en komplett IT-lösning hos transport- och serviceföretaget NLF Nora-Lindefrakt AB. []

01/25/13
uniadmin

Da ønsker vi alle kunder et godt nytt år og vi har klargjort første del av kursprogrammet i UniTrans og UniCon. Vi vil legge vekt på de kursene som vi tror vil hjelpe dere med å utnytte programvarenes muligheter og støttefunksjoner så effektivt som mulig. I tillegg vil vi også forsøke å gjøre innholdet i kursene slik at dere selv kan benytte kunnskapen fra kursene til å sette opp løsningen best mulig tilpasset deres egne behov og rutiner. []

01/20/13
uniadmin

X2AB har valt Ulf Bjersing på Hogia Public Transport Systems till utredare i ett nytt projekt för att öka flexibiliteten i kollektivtrafiken. []

01/09/13
uniadmin

Hogia Ferry Systems satsning på att utvidga sin kundkrets för färjebokningssystemet Bookit har gett resultat. I september började Svenska Orient Linien AB, SOL, använda Bookit och blev därmed Hogias första kund inom sjöfrakt. 

[]

12/12/12
uniadmin

Transportföretaget GDL har börjat använda Hogias app för mobil orderhantering. Därmed tar även de större transportföretagen klivet in i appvärlden. []

11/12/12
uniadmin

Ytterligere en bit faller på plass nå når Hogia utvider sin virksomhet innenfor IT-systemer for blant annet kollektivtrafikken i Norge. Hogia befester med dette nok en gang sin stilling som ledende transportsystemleverandør i Norden. []

07/03/12
uniadmin

Hogia fortsätter att satsa inom området för transportplanering. Nu har Hogia utvecklat en mobilapp för orderkommunikation - Hogia Transport Mobile. []

11/30/11
uniadmin

Vi får stadig henvendleser om kursing av nye og mer erfarne medarbeidere hos våre kunder.  Vi vil også neste år arrangere et utvalg av kurs basert på de områdene vi har mest forespørsler. Vi  erfarer at hos de som kurser sine ansatte i UniTrans og UniCon, minsker behovet for konsulentstøtte og mange får mer effektiv bruk av progam og støttefunksjoner i den daglige driften.  En investering i kurs og kompetanseheving i bedriften betaler seg tilbake i løpet av veldig kort tid.

Kursene er satt opp for gjennomføring i Hogia Unitech Systems sine kurslokaler på Økern i Oslo.  Vi setter et tak på max 8 deltagere pr kurs.  Vi forbeholder oss retten til å utsette eller også å kanselere enkeltkurs ved for liten interesse for disse.  Kursleder fra HUS vil være vår erfarne konsulent Bjørn Bollingmo.  Vi må ha påmelding til kursene senest 2 uker før kursstart

[]

05/02/11
uniadmin

Samarbeid mellom Norsk Transport og Hogia Unitech Systems AS går langt tilbake. []

09/01/10
B. Torjussen

Nye kunder i 2010 []

12/03/09
Arnfinn Stordahl

Vi har nå vist frem vår helt nye ordreweb på seminar her på Økern. Her kan du lese mer om produktet.

[]

11/03/09
Arnfinn Stordahl

Åpne brevet og les om ny funksjon i dokumentskanning, seminar 18 november og om våre nye kunder. []

11/03/09
Arnfinn Stordahl

her er månedens nyhetsbrev, les mer om kurs og ny SMS løsning []

08/03/09
B. Torjussen

Liste over nye kunder dette året.

[]

07/03/09
Arnfinn Stordahl

Vi fortsetter suksessen med kurs og seminar for våre kunder.
På vårt kontor i Oslo har vi flere kurs denne høsten, og ved stor interesse så kan vi sette opp i andre byer også.

Vi håper du vil komme med innspill om innhold til kurs hos oss, dersom du har noen ønsker!

  []

06/29/09
Arnfinn Stordahl

God sommer! []

06/02/09
Arnfinn Stordahl

Velkommen på kurs i UniTrans / UniCon 11 juni på Økern! Vi arrangerer gratis seminar hos oss fredag 12 juni, med rundstykker og nyheter fra oss.
I informasjonsbrevet kan du også lese om tilbud på konsulenttimer i juni!

[]

04/30/09
Arnfinn Stordahl


04/30/09
Arnfinn Stordahl


03/05/09
Arnfinn Stordahl

Kurs i Trondheim og Oslo, og Fabelaktige Fredag 6 mars!

[]

01/30/09
Arnfinn Stordahl

Månedens informasjonsbrev er sendt ut til våre kunder, du kan også lese det vedlagt her.
Les mer om vårens kurs og nyheter fra oss. []

12/29/08
Arnfinn Stordahl

Vi i Hogia Unitech håper dere har interesse av å lese vårt lille informasjonsbrev, og vi ser frem til å høre fra dere.

I brevet finner dere informasjon om kurs og gratis seminar i januar.
 

[]

11/27/08
Arnfinn Stordahl

Vi i Hogia Unitech håper dere har interesse av å lese vårt lille informasjonsbrev, og vi ser frem til å høre fra dere.

I brevet finner dere informasjon om kurs vi setter opp i desember. Åpne brevet for å lese om vårt gratis seminar!

[]

10/02/07
B. Torjussen

Unitech Systems AS som er en markedsleder innenfor transport- og logistikkløsninger i Norge, inngår nå som endel av Hogia-gruppen som er nordens klart største leverandør innenfor dette området med mer enn 500 selskap som kunder innenfor samme markedsområde. 
[]

10/02/07
B. Torjussen

Hogia AB kjøper 100% av aksjene i Unitech Systems AS den 1. oktober 2007. Med dette blir Hogia Transport Systems AS den største aktøren på transportadministrasjonssystemer i Skandinavia. 
[]

04/20/00
Arnfinn Stordahl

Les om vårt samarbeid i artikkel i bladet Norsk Transport. []